Πώς να βελτιώσετε την αυτοφροντίδα σας αν εργάζεστε πανω 8+ ώρες την ημέρα.

 


Πώς να βελτιώσετε την αυτοφροντίδα σας αν εργάζεστε πανω 8+ ώρες την ημέρα.

Στο σημερινό γρήγορο καιρό, συχνά βρισκόμαστε να εργαζόμαστε πολλές ώρες. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να δίνουμε προτεραιότητα στην αυτοφροντίδα ακόμα και όταν έχουμε ένα πολυάσχολο πρόγραμμα εργασίας. Η φροντίδα του εαυτού μας δεν εξασφαλίζει μόνο την φυσική και ψυχική ευεξία μας, αλλά αυξάνει επίσης την παραγωγικότητα και την απόδοσή μας στην εργασία. Αν εργάζεστε 8+ ώρες την ημέρα, ορίστε μερικές συμβουλές για να βελτιώσετε την αυτοφροντίδα σας:


Δίνετε προτεραιότητα στον ύπνο: Με ένα απαιτητικό ωρολόγιο εργασίας, είναι εύκολο να θυσιάζουμε τον ύπνο για να κάνουμε περισσότερη δουλειά. Ωστόσο, ο επαρκής ύπνος είναι ουσιώδης για την συνολική υγεία και ευεξία μας. Προσπαθήστε να κοιμάστε τουλάχιστον 7-8 ώρες κάθε νύχτα. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να πάρετε ένα γρήγορο υπνάκο κατά τη διάρκεια της ημέρας για να σας βοηθήσει να ξεκουραστείτε.


Παραμείνετε ενυδατωμένοι : Οπου ειναι κρίσιμη για τη διατήρηση των επιπέδων ενέργειάς σας και για την πρόληψη της αφυδάτωσης. Κρατήστε μαζί σας ένα μπουκάλι νερό καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας και προσπαθήστε να πίνετε τουλάχιστον 2-3 λίτρα νερού καθημερινά.


Κάντε διαλείμματα: Είναι εύκολο να εμπλακούμε στην εργασία και να ξεχνάμε να παίρνουμε διαλείμματα. Ωστόσο, τα τακτικά διαλείμματα μπορούν να σας βοηθήσουν να παραμείνετε εστιασμένοι και παραγωγικοί. Κάντε έναν μικρό περίπατο, τεντώστε τα πόδια σας ή απλώς πάρτε μερικά λεπτά για να χαλαρώσετε και να επαναφορτιστείτε.


Κάντε μια υγιεινή διατροφή: Η κατανάλωση ισορροπημένης και θρεπτικής διατροφής μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα επίπεδα ενέργειάς σας καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Βεβαιωθείτε ότι περιλαμβάνετε πολλά φρούτα, λαχανικά και ολικά δημητριακά στα γεύματά σας.


Γυμναστική: Η τακτική άσκηση είναι ένα εξαιρετικό μέσο για την ανακούφιση του στρες και την αύξηση των επιπέδων ενέργειάς σας. Ακόμα κι αν εργάζεστε πολλές ώρες, προσπαθήστε να βρείτε χρόνο για λίγη φυσική δραστηριότητα. Μπορείτε να κάνετε ένα μικρό περίπατο, να τρέξετε ή να κάνετε yoga.


Εφαρμόστε διαλογισμό : Η εφαρμογή τηουμπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε εστιασμένοι, ήρεμοι και κεντραρισμένοι ανάμεσα σε ένα απασχολημένο πρόγραμμα εργασίας. Πάρτε μερικά λεπτά κάθε μέρα για να διαλογιστείτε, να ασκήσετε βαθιά αναπνοή ή απλά να είστε παρόντες στη στιγμή.


Ορίστε όρια: Είναι εύκολο να εμπλακούμε στην εργασία και να παραμελούμε την προσωπική μας ζωή. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να θέσετε όρια για να βεβαιωθείτε ότι έχετε χρόνο για τον εαυτό σας, την οικογένειά σας και τα χόμπι σας. Μάθετε να λέτε όχι σε αιτήματα που δεν συμβαδίζουν με τις προτεραιότητές σας.


Συνοψίζοντας, η εργασία για πολλές ώρες δεν σημαίνει ότι πρέπει να αμελήσετε την αυτοφροντίδα σας. Δίνοντας προτεραιότητα στον ύπνο, παραμένοντας υδρατεροί, κάνοντας διαλείμματα, τρώγοντας υγιεινά, ασκώντας, εφαρμόζοντας ενσυναίσθηση και θέτοντας όρια, μπορείτε να βελτιώσετε τη συνολική σας ευεξία και απόδοση στην εργασία. Θυμηθείτε, η φροντίδα του εαυτού σας δεν είναι πολυτέλεια αλλά αναγκαιότητα για μια υγιή και ικανοποιητική ζωή.


References:

National Sleep Foundation. (n.d.). How Much Sleep Do We Really Need? Retrieved from https://www.sleepfoundation.org/articles/how-much-sleep-do-we-really-need

Harvard Health Publishing. (n.d.). How much water should you drink? Retrieved from https://www.health.harvard.edu/staying-healthy/how-much-water-should-you-drink

American Heart Association. (n.d.). How to Stay Hydrated. Retrieved from https://www.heart.org/en/healthy-living/healthy-eating/eat-smart/nutrition-basics/how-to-stay-hydrated

Mayo Clinic. (2021). Exercise: 7 benefits of regular physical activity. Retrieved from https://www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/fitness/in-depth/exercise/art-20048389

Greater Good Science Center at UC Berkeley. (n.d.). Mindfulness Definition. Retrieved from https://ggia.berkeley.edu/practice/mindful_breathing#data-tab-how-to-do-it

Mayo Clinic. (2021). Stress relief from laughter? It's no joke. Retrieved from https://www.mayoclinic.org/healthy-lifest

Από το Blogger.