Ερωτήσεις για την γενικευμένη διαταραχή άγχους

Είναι γενικευμένη διαταραχή άγχους μια ψυχική ασθένεια;

Γενικευμένη διαταραχή άγχους συμβαίνει συχνά μαζί με άλλα προβλήματα ψυχικής υγείας, τα οποία καθιστούν τη διάγνωση και τη θεραπεία πιο δύσκολη. Ορισμένες διαταραχές ψυχικής υγείας που συμβαίνουν συνήθως με γενικευμένη διαταραχή άγχους περιλαμβάνουν: ... Διαταραχή μετατραυματικού στρες (PTSD) Ψυχαναγκαστική διαταραχή (OCD)

Μπορεί το άγχος να σε σκοτώσει;

Παρόλο που οι κρίσεις πανικού μπορεί να αισθάνονται σαν καρδιακή προσβολή ή άλλη σοβαρή κατάσταση, δεν προκαλεί τον θάνατο . Ωστόσο, οι κρίσεις πανικού είναι σοβαρές και πρέπει να αντιμετωπίζονται. Εάν διαπιστώσετε ότι αντιμετωπίζετε οποιοδήποτε από αυτά τα συμπτώματα σε τακτική βάση, είναι σημαντικό να επικοινωνήσετε με το γιατρό σας για περαιτέρω βοήθεια

Είναι το άγχος μια μαθημένη συμπεριφορά;

Τα άτομα που έχουν υπερδραστήρια αμυγδαλή μπορεί να έχουν αυξημένη ανταπόκριση φόβου, προκαλώντας αυξημένη ανησυχία στις κοινωνικές καταστάσεις. Η κοινωνική αγχώδης διαταραχή μπορεί να είναι μια μαθησιακή συμπεριφορά - μερικοί άνθρωποι μπορεί να αναπτύξουν την κατάσταση μετά από μια δυσάρεστη ή ενοχλητική κοινωνική κατάσταση.

Από το Blogger.